Low & Slow Ribs

De komende maanden staan er weer diverse BBQ catering verzoeken op het programma. Eén van de dingen die men nagenoeg altijd vraagt is of wij ook spare ribs in het assortiment hebben en of ze goed zijn… Op beide vragen is er uiteraard maar 1 antwoord mogelijk.. JA!

Onze standaard bereiding zorgt al dat je fingerlicking en bonesucking ribs eet die mals zijn, een fijne rookrand en dito smaak hebben en heerlijk gekruid zijn.

ribs2

Afgelopen week gebruikte we 10 kilo Iberico ribs. Na het ontvliezen (doe dit echt anders eet je taaie rommel waar de smaak niet goed intrekt) Insmeren met fijne mosterd, even in laten trekken en vervolgens een droge MerkoW rub waar onder meer gerookt paprika poeder, bruine suiker, gemalen koriander, peper en diverse andere kruiden inzit.

Ondertussen stook je de smoker of BBQ op tot ongeveer 110 graden. Wij gebruiken voor de rook een mengeling van Eik en Essen. In deze rook en warmte leggen we de ribs voor zo’n 3 uur. Na deze tijd worden de ribs per stuk met wat Brandy, appelsap en boter in de folie gepakt en voor nog eens 2 uur in een gesloten smoker gelegd op zo’n 110 graden.

Nu kun je de ribs wegleggen tot de laatste bereidingsstap of je grilled ze gelijk af. Mop ze tijdens het grillen zo nu en dan in met een fijne mop saus. Wij gebruiken veel een mop op basis van ketjap, honing en/of piripiri.

Nu zijn je ribs klaar om van te genieten. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *