Schelp- en schaaldieren uit de steenoven

Omdat wij hier een pracht van een steenoven hebben staan en je daar meer in kan maken dan pizza wordt deze met regelmaat aangestoken. 1 van onze favorieten is de bereiding van schelp- en schaaldieren hierin. De heerlijke rooksmaak met de de pure smaak van de overige ingrediënten maakt dit een onweerstaanbaar gerecht!

schelpen

Wat heb je nodig:
– Kokkels – Mosseltjes (liefst de kleine Bouchot)
– Rauwe garnalen
– Citroen in schijfjes
– Gesnipperd spaans pepertje
– Knoflook in plakjes
– Flinke plens witte wijn
– Scheut goede olijfolie
– Verse kruiden (thijm, Rozemarijn, Oregano)
– Zout

En dan?
Spoel de schelpen goed met koud water en laat ze het liefst een tijd staan in water met een flinke hap zout. Hierdoor spoel je de schelpen en voorkom je dat je op een zandkorrel knaagt. Haal de schelpen die beschadigd zijn eruit en gooi deze weg.

Gooi alles in een ovenschaal en hussel flink door elkaar. Plaats de schaal vervolgens in de steenoven en schud zo nu en dan de schaal door zodat alles gelijkmatig gaart. Al naar gelang de hitte van de oven kun je na zo’n 10 minuten de schaal uit de oven halen. Controleer of alle schelpjes open zijn en de garnalen mooi roze.

Schenk jezelf een mooi glas wijn in, pak een flink stuk desembrood en geniet! Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *